L’ADF Garrotxa ajuda en la neteja dels aiguats a la zona de l’Espluga de Francolí

Xavier Quintana, coordinador ADF Garrotxa: Quan veus la força de l’aigua del que és capaç i com s’emporta qualsevol cosa que se li posa per davant és una cosa que impacta.

Aquestes són les declaracions del coordinador de les Agrupacions de Defensa Forestal a la Garrotxa després de la seva experiència com a voluntari en les tasques de neteja i ajut durant els aiguats que van afectar la zona de l’Espluga de Francolí la passada setmana.

Xavier Quintana, coordinador ADF Garrotxa: A nosaltres ens van demanar des del Secretariat vehicles amb moto bomba, que és el que tenim nosaltres, i moto serristes, vam baixar un equip juntament amb els del Pla de l’Estany i ens van enviar a la zona de Vimbodí, que està una mica més amunt de l’Espluga del Francolí, que va ser el primer municipi que va rebre l’impacte de la riuada.

La dotació d’ADF a la zona afectada va perdre el material per poder actuar en les tasques de neteja durant els aiguats, de manera que es van organitzar grups de voluntaris des d’altres punts del territori per oferir el seu suport i ajut. Van ser un total de quatre cotxes, dos camions i 30 voluntaris els que van desplaçar-se fins la zona afectada, tot i que els garrotxins no van actuar-hi fins el tercer dia.

Xavier Quintana, coordinador ADF Garrotxa: Netejar passos subterranis que van quedar plens d’aigua i s’havia de treure el fang, cases particulars, patis de gent gran que no s’ho podien fer ells, la zona del pavelló que havia quedat inundada.

Els voluntaris destaquen la determinació de la població d’ajudar en qualsevol tasca i la unitat durant els moments viscuts després del pas dels aiguats per la localitat.