Presenten 2.460 signatures contra l’augment de l’IBI i la taxa d’escombraries

2.460: són el total de signatures que ha recollit la botiguera Carme Guardiola contra l’increment de l’Impost de Béns Immobles i la taxa d’escombraries de l’Ajuntament d’Olot. Aquest matí les ha presentat a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà del consistori.

Les signatures, recollides en poc més de 24 hores, reflecteixen el rebuig que ha generat en la ciutadania olotina l’increment de l’IBI i les escombraries, i que va provocar la suspensió del ple d’aquest dimarts.

L’oposició social a l’increment de l’Impost de Béns Immobles en un 14% i la taxa d’escombraries en un 14’7% previst inicialment per l’Ajuntament d’Olot ha quedat registrada administrativament aquest matí: la promotora de la recollida de signatures, Carme Guardiola, ha presentat a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà els 2.460 suports que havia recollit en poc més de 24 hores a la seva botiga del carrer Antoni Llopis.

Carme Guardiola, promotora recollida signatures: Ja hem fet el gest, un gest molt potent, i hem tingut un èxit tots: hem transmès la nostra indignació i la necessitat que es tornin a calcular aquestes ordenances de forma més justa i solidària per a tots.

Les signatures s’afegeixen a la protesta ciutadana que hi va haver aquest dilluns al ple de l’Ajuntament d’Olot on s’havia d’aprovar la puja, i que van motivar l’ajornament de la sessió. Ara, els promotors voldrien que el pressupost mantingui la seva despesa social.

Carme Guardiola, promotora recollida signatures: El que els hi demano és que, més enllà de baixar la xifra, no toquin els aspectes socials del pressupost i retallin per altres capítols més frívols, perquè a hores d’ara la població no ens ho podem permetre.

El tràmit, fet en un quart d’hora, no treu que el nombre de signatures de rebuig pugui créixer en les properes hores, en haver-hi particulars que a títol individual segueixen acumulant suports.