Sant Feliu de Pallerols inicia un procés participatiu sobre el patrimoni natural del municipi

Sant Feliu de Pallerols ha posat en marxa un procés de participació ciutadana sobre el patrimoni natural del municipi. Ha estat la cooperativa Resilience Earth l’encarregada de l’estudi amb la realització de prop de 150 enquestes als veïns de la vila per tal d’identificar els espais verds i prioritzar-ne les actuacions d’ús o millora.

Artur Colomer, alcalde de Sant Feliu de Pallerols: Vam considerar que era oportú fer una identificació del patrimoni natural i verd que tenim als voltants de Sant Feliu i en el qual a través d’aquest procés participatiu s’ha volgut demanar la opinió de la gent sobre quins punts consideren més importants, rellevants o identificatius.

La segona de les fases d’aquest procés han estat les jornades participatives que van tenir lloc els passats 12 i 19 d’octubre on una vintena de participants van exposar les seves opinions i preocupacions davant el consistori.

Artur Colomer, alcalde de Sant Feliu de Pallerols: S’han tocat diferents punts, el tema de les fonts, la zona dels volcans, el tema del riu i també s’ha tocat el tema mediambiental però relacionat amb el turisme, s’ha intentat tocar des de diferents punts de vista i això és molt útil perquè ens ofereix una visió més àmplia de les maneres de pensar de la gent.

L’objectiu de l’Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols amb aquest procés participatiu ha estat conèixer l’opinió dels ciutadans com a punt de partida per començar a treballar en les actuacions més adients per conservar o millorar els espais verds de la zona. Serà durant les properes setmanes quan Resilience Earth donarà a conèixer els resultats del procés i el consistori podrà iniciar les accions oportunes.

x