Argelaguer és l’únic poble garrotxí que reduirà la taxa d’escombraries

Argelaguer és el poble que millor recicla de la Garrotxa segons les dades de l’Agència Catalana de Residus, i l’únic que baixarà la taxa d’escombraries l’any vinent: trenca així la tendència de la resta de municipis que mantindran o augmentaran el tribut, motivada entre altres motius per l’increment del preu d’ús de l’abocador de Beuda, o per la inversió de 180.000 euros del Consell Comarcal per comprar contenidors tancats i que repercutirà a cada poble. Però Argelaguer ja fa temps que disposa d’aquest sistema de recollida; això, sumat a la conscienciació dels seus veïns i a la separació de les indústries del còmput global, fan que es puguin permetre una rebaixa de l’import del 10% pensant en aplicar el pagament per generació en anys vinents: o sigui, fent pagar més a qui pitjor recicli.

Artur Ginesta, alcalde d’Argelaguer: Anem de cares a voler fer un pagament per generació una mica més fidel a la realitat del que és ara. Ara repartim una mica entre tots i el que hem de fer és pagar pel que fem. Fer-ho exacte serà molt difícil, perquè per fer-ho s’hauria d’anar pesant a cada casa, però ens acostarem bastant.

En realitat, és el segon any consecutiu que es baixa la taxa d’escombraries als habitants d’Argelaguer: aquest 2019 ja es va voler abaixar en un 15% el tribut, i passar dels 141 als 120 euros, però per temes de calendari no es va poder aplicar. Ara, apliquen la nova rebaixa a aquesta darrera xifra, i per tant l’any vinent els veïns pagaran 108 euros.