El GRAE d’Olot insisteix en la precaució al bosc durant la temporada de bolets

La tardor és l’estació dels bolets i el Grup d’Actuacions Especials dels Bombers d’Olot, el GRAE, viu un dels repunts de l’any pel que fa a actuacions. Tot fa pensar que les pluges dels últims dies afavoriran el creixement de fongs, per això el GRAE preveu un augment de serveis al bosc per boletaires perduts, especialment en comarques de muntanya com la Garrotxa, el Ripollès o el Berguedà.

Albert Soler, Caporal GRAE Olot: Sobretot recerques, gent que comença a buscar bolets, es desorienta al mig del bosc i després no sap tornar al punt d’origen. De dilluns a divendres sol ser molt de jubilat, lògicament perquè no treballen, però els caps de setmana hi ha més públic.

Per evitar ensurts, els Bombers insisteixen en la importància de preparar bé la ruta i anar sempre acompanyats al bosc.

Albert Soler, Caporal GRAE Olot:L’important és conèixer el temps que farà, després la preparació física, que el recorregut sigui apte per la persona. Que no es vagi sol a la muntanya o deixar dit quina ruta es farà. Com a últim cas també seria recomanable portar el mòbil carregat al 100% de bateria.

Saber utilitzar el mòbil per poder trucar al 112 i enviar la ubicació pot facilitar molt la tasca dels serveis d’emergències en un dispositiu de recerca. Segons les dades de Bombers, la temporada passada es van perdre un total de 115 persones a Catalunya buscant bolets: només dues van ser a la Garrotxa, mentre que el Berguedà va ser la comarca amb més serveis amb una vintena.