La Funerària Besora posa en valor l’art escultòric del cementiri amb una col·lecció d’estampes

Aquesta figura de bronze de la cripta de la família Domènech d’Olot, feta per Lluís Carbonell el 1965 a la Foneria Barberí,  protagonitza l’estampa que ha editat la Funerària Besora coincidint amb Tots Sants. És una de les tradicions associades a aquesta diada, que va començar fa 18 anys.

Jaume Casas, gerent funerària Besora: Nosaltres des de que vam agafar la concessió del cementiri vam decidir cada any treure una estampa d’una imatge d’una làpida, sepultura o panteó del cementiri. Cada any aprofitem per posar a la part posterior un petit poema o escrit, aquest any hem escollit ‘El Silenci que parla’, d’Eckhart Tolle, que el considerem molt adient i a més per les dates que estem passant.

Tot i que el d’Olot no es considera un cementiri monumental com poden ser-ho el d’Arenys o Lloret, aquestes estampes són només una petita mostra del gran patrimoni escultòric que s’hi pot trobar, especialment a la via de Santa Sabina.

Pilar Ferrés, Historiadora de l’art: El que té la representació més gran, que supera les 15 obres és Celestí Devesa però també en tenim moltes d’altres escultors, com Llimona, Vélez, Casadevall, Carbonell, Curós, Buixó, i de més actuals com la Rosa Serra o en Joan Ferrés i tots de la ciutat.

L’estampa amb l’escultura de Lluís Carbonell es pot trobar al cementiri  durant el cap de setmana de Tots Sants. Un any més, l’Ajuntament d’Olot i Besora organitzen una ofrena als olotins difunts aquest divendres a partir de les 13h del migdia, i una missa dissabte a les 9h del matí.

x