Aquesta figura de bronze de la cripta de la família Domènech d’Olot, feta per Lluís Carbonell el 1965 a la Foneria Barberí, protagonitza l’estampa que ha editat la Funerària Besora coincidint amb Tots Sants. És una de les tradicions associades a aquesta diada, que va començar fa 18 anys.
Jaume Casas, gerent funerària Besora: Nosaltres des de que vam agafar la concessió del cementiri vam decidir cada any treure una estampa d’una imatge d’una làpida, sepultura o panteó del cementiri. Cada any aprofitem per posar a la part posterior un petit poema o escrit, aquest any hem escollit ‘El Silenci que parla’, d’Eckhart Tolle, que el considerem molt adient i a més per les dates que estem passant.
Tot i que el d’Olot no es considera un cementiri monumental com poden ser-ho el d’Arenys o Lloret, aquestes estampes són només una petita mostra del gran patrimoni escultòric que s’hi pot trobar, especialment a la via de Santa Sabina.
Pilar Ferrés, Historiadora de l’art: El que té la representació més gran, que supera les 15 obres és Celestí Devesa però també en tenim moltes d’altres escultors, com Llimona, Vélez, Casadevall, Carbonell, Curós, Buixó, i de més actuals com la Rosa Serra o en Joan Ferrés i tots de la ciutat.
L’estampa amb l’escultura de Lluís Carbonell es pot trobar al cementiri durant el cap de setmana de Tots Sants. Un any més, l’Ajuntament d’Olot i Besora organitzen una ofrena als olotins difunts aquest divendres a partir de les 13h del migdia, i una missa dissabte a les 9h del matí.