La tradició gastronòmica torna a estar present els dies previs a la celebració de la Castanyada

Els tradicionals de pinyó, d’ametlla, crema, coco o innovacions com els de codony, maduixa, fruita de la passió, xocolata, praliné i fruits secs són algunes de les varietats de panellets que es poden trobar a les pastisseries durant aquests dies. La tradició gastronòmica durant festivitats com la Castanyada no decau i cada any són més els panellets que passen pel forn dels establiments especialitzats del territori, tot i que el seu cost també augmenta.

Jordi Ferrer, pastisser: Doncs també aquest any una cosa que s’ha de tenir en compte és el preu dels panellets, però sobretot a causa del preu d’una de les matèries primeres que és el pinyó. Ha pujat molt, el preu de cost és bastant més car que el de l’any passat i això també fa que el panellet s’encareixi una mica, però bé, més o menys a la gran majoria d’establiments es poden trobar per 40 o 50 euros el quilo.

El secret d’un bon panellet, segons el testimoni del pastisser Jordi Ferrer, és que el producte bàsic sigui de qualitat, afegir la quantitat de sucre exacta i dominar els temps de cocció. Aquesta és una de les èpoques de l’any amb més feina per als pastissers, que treballen dia i nit per oferir els millors panellets artesanals.