L’equip de govern d’Olot rebaixarà la puja proposada de l’IBI del 14 al 4% i la taxa d’escombraries del 14,7 al 4,7%

Acompanyat pels regidors de l’equip de govern, aquest matí l’alcalde d’Olot, Pep Berga, ha volgut comparèixer davant els mitjans de comunicació per admetre que es van equivocar, ha dit, volent anar “massa ràpid” en la puja de tributs de cares al 2020. Diu que el malestar ciutadà en el ple de dimarts i, sobretot, les gairebé 2.500 signatures recollides, els han fet rectificar.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Hem recapacitat per adonar-nos que potser hem anat massa de pressa, hem de trobar un punt en el qual tothom pugui seguir. El que ens ha arribat a través d’aquestes signatures és precisament aquesta idea de dir no correu tant i no ens feu un increment tant alt d’impostos.

L’alcalde ha anunciat que convocaran per al proper dilluns un ple en el qual portaran a aprovació inicial una nova proposta d’ordenances fiscals, amb un augment rebaixat de l’IBI, d’un 14 a un 4%. La recaptació es veurà afectada en 1 milió 130 mil euros. L’equip de govern ha dit que intentarà que es noti al mínim en el pressupost, que refaran en els propers dies.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Un milió 130 mil euros es notaran, no vull enganyar a ningú. Nosaltres intentarem que es noti el mínim possible, que tot allò que sigui imprescindible no es noti.

La rebaixa també es farà en la taxa d’escombraries, i també per 10 punts percentuals. Del 14,7 passarà al 4,7%. La puja més continguda els permetrà pagar el servei però no afrontar la inversió del nou model de recollida previst per als propers anys.

Pep Berga, alcalde d’Olot: És a dir, l’augment servirà purament per cobrir la recollida i el tractament dels residus, però no ens permetrà fer aquest estalvi que teniem pensat per comprar els contenidors i que altres ajuntaments de la comarca ja podran fer aquest mateix any.

L’equip de govern està disposat ara a no invertir en el nou model fins a l’any que ve o el següent.

x