Esquerra Republicana de Catalunya vol ser forta el 10N per plantar cara i “obligar als socialistes a seure a la taula de negociació”

L’auditori de Can Trona, a la Vall d’en Bas, va acollir diumenge l’acte de campanya del 10N d’Esquerra Republicana de Catalunya. A les passades eleccions els republicans van ser la força més votada a Catalunya i també a la Garrotxa. Per primera vegada, la comarca tenia un representant garrotxí al Senat, Josep Quintana, que torna a presentar-se com a número 3 per Girona al Senat. Per Quintana, cal una resposta ciutadana contundent a les urnes.

Pep Quintana, senador ERC: “La resposta al carrer aquests dies ha sigut, com sempre, espectacular. El que hem de fer els partits és estar a l’altura i també tirar endavant el projecte de la república catalana. Per això, ens hem de mobilitzar com mai i votar com sempre”.

L’acte va comptar amb la presència de Montse Bassa, cap de llista d’ERC per Girona al Congrés i germana de Dolors Bassa, i Ester Capella, Consellera de Justícia.

Montse Bassa, diputada ERC al Congrés: “Nosaltres el que tenim clar és que hem d’omplir les urnes, de la mateixa manera que també demanem que hem d’omplir els carrers, per donar resposta. Perquè aquest 10 de novembre va d’això, va de deixar-los clar que no estem d’acord amb aquesta aberració de sentència que ens empresona els nostres familiars, sinó que crea tot uns precedents que ens limiten les llibertats a tota la ciutadania catalana”.

Ester Capella, consellera de Justícia: “Una Esquerra Republicana forta aquest 10 de novembre és l’Esquerra que planta cara a Madrid i és l’Esquerra que obliga als socialistes a seure a la taula de negociació”.

El partit republicà, que en aquesta repetició electoral ha perdut Junqueras i Romeva com a caps de llista al Congrés i al Senat, es presenta sota el lema ‘Tornarem més forts’, amb l’objectiu de fer visible a Madrid el seu desacord amb la sentència i forçar un escenari de diàleg amb Madrid.

 

x