L’acció més reivindicativa del Festival Lluèrnia partirà el Firal en dos amb una tanca

El festival del foc i la llum tornarà un any més a Olot el proper dissabte 9 de novembre, tot i que com ja és costum durant aquesta setmana s’organitzaran diverses activitats per allargar la programació amb propostes que necessiten un format menys multitudinari.

Pep Fargas, director gerent Festival Lluèrnia: També sembla ser que aquestes activitats són més properes per la gent de la ciutat que les viuen amb més facilitat que no pas les que passen dissabte que afortunadament ens ve molta gent a veure però llavors tot queda molt més atapeït de gent.

Des d’aquest dimarts fins divendres diversos racons de la ciutat acolliran els espectacles, conferències, cursos i exposicions dels artistes convidats. De cares a dissabte, el dia clau del festival, hi tindran lloc propostes innovadores i, algunes d’elles, fins i tot reivindicatives, com és el cas de ‘Murs’, on es construirà una rèplica de la tanca de Melilla que partirà el Firal en dos.

Pep Fargas, director gerent Festival Lluèrnia: Ben bé al vell mig del Firal en el qual es crearà una tanca, una reproducció de la tanca de Melilla, de la mateixa alçada i que partirà el Firal amb dos, en aquesta edició no es podrà travessar de dalt a baix, només podrà ser de dreta a esquerra.

I per tancar el festival s’ha preparat l’encesa d’una foguera imitant una falla al mig de la Plaça Major.

Xevi Bayona, director artístic Festival Lluèrnia: Anireu veient com es va construint tota una estructura de fusta que acabarà sent una gran falla que s’encendrà cap al final de Lluèrnia i que serà una gran foguera per donar punt i final al festival.

Al tractar-se d’un esdeveniment efímer, l’organització del festival durant cada edició intenta deixar petjada en algun racó de la ciutat, de manera que aquest any s’ha apostat pel projecte ‘capelletes’, on s’il·luminaran diverses capelles de la capital garrotxina connectades amb l’enllumenat públic gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament d’Olot.