L’oposició d’Olot i part dels veïns segueixen mostrant el seu rebuig a les noves ordenances

El ple de dimarts passat serà recordat com un dels més tensos viscuts en democràcia a l’Ajuntament d’Olot; tant, que es va suspendre per primera vegada una sessió per la forta protesta social que hi va haver al consistori, davant l’augment dels tributs de l’IBI i la taxa d’escombraries. Aquest dilluns, l’equip de govern intenta portar de nou a aprovació les ordenances modificades, amb una rebaixa de l’augment de deu punts percentuals, incrementant l’IBI en un 4% i la taxa d’escombraries en un 4’7. Però la nova proposta tampoc convenç, com a mínim als grups a l’oposició de l’Ajuntament d’Olot. Esquerra Republicana ja ha anunciat que hi votarà en contra.

Anna Barnadas, portaveu ERC Olot: “Quan aquestes ordenances fiscals es van pujar un 5% d’IBI fa un any hi vam estar en contra, així com fa dos, que es van apujar un 2%. Per tant, si llavors hi estàvem en desacord, també ho estarem en aquesta ocasió.”

Tant el PSC com la CUP no han anunciat quin serà el seu vot al ple perquè la documentació tot just arriba als grups aquest matí, però han expressat que la rebaixa no els satisfà. Així mateix, al carrer segueix havent un rebuig latent de la nova proposta: per una banda, l’ADL de la Garrotxa ja ha convocat una manifestació davant l’Ajuntament abans del ple, a dos quarts de sis de la tarda, mentre que a alguns barris de la ciutat es manté la recollida de firmes iniciada per Carme Guardiola, i demanen que es mantinguin les taxes respecte aquest 2019.

 

x