Mieres reuneix prop d’un centenar de persones per celebrar la Castanyada i el concurs de ratafia

Mieres va reunir divendres prop d’un centenar de persones a l’aparcament que hi ha darrere del dispensari per celebrar la Castanyada. L’Ajuntament del municipi va organitzar l’esdeveniment.

Marta Sasanedes, regidora Persones Mieres: “La Castanyada l’organitzem cada any per aquestes dates. Ens trobem, torrem castanyes i ho organitzem entre diverses associacions del poble. Valorem molt positivament que es faci la Castanyada cada any. Fa moltíssims anys que la fem a Mieres”.

La jornada també va comptar amb un concurs de ratafia, una activitat que comença a consolidar-se a Mieres i que enguany va comptar amb 23 participants.

Anna, presidenta Comissió de Festes: “Consisteix en què els veïns que volen porten la seva ratafia que han elaborat ells. Aleshores formem un jurat entre els voluntaris del poble. Van fent els tastets fins que decideixen quina és la millor ratafia. Donem tres premis: el primer, segon i tercer. Riem molt, perquè no deixa de ser una cosa divertida. Fa sis o set anys que fem aquest concurs i té molt d’èxit”.

El dia de Tots Sants, la festa de la tardor més esperada. A Mieres el costum se’l coneixen: menjar castanyes o fer panellets.