Olot aprova entre protestes una puja del 4% de l’IBI i el 4,7% de la taxa d’escombraries

Aquest dilluns es reprenia la sessió plenària suspesa la setmana passada per aprovar les noves ordenances fiscals d’Olot, i l’ambient ja era tens de bon principi. Poc a poc, la sala quedava plena de gom a gom: la rebaixa de l’augment de l’IBI i la taxa d’escombraries, situada ara en una puja del 4 i el 4’7%, no ha calmat en absolut el rebuig a l’increment del tributs.

Montse Torras, Regidora Hisenda Aj. Olot: No vull deixar de dir que la proposta inicial, igual que aquesta, havia estat treballada amb molta cura i responsabilitat. Pensant en què el nostre model de ciutat, que entre tots hem anat construint, (si us plau, deixin acabar) pogués anar avançant i que no fes cap pas enrere. Treballarem en un nou pressupost que segur es veurà afectat per aquesta nova proposta.

Tots els grups a l’oposició han expressat el seu malestar perquè consideren que l’equip de govern no ha volgut atendre a les seves propostes i ha silenciat la seva veu. La CUP ha aplaudit la resposta popular davant la puja plantejada per Junts per Catalunya, i ha trencat relacions amb l’equip de govern, demanant la dimissió de l’alcalde.

Lluís Riera, Portaveu CUP Olot: I amb aquesta manca absoluta de transparència, diàleg i clarividència, demanem responsabilitats a Junts per Catalunya i exigim la dimissió de l’alcalde Pep Berga.

Per la seva banda, el PSC defensava que era possible aprovar unes noves ordenances sense increments fiscals.

Josep Guix, Portaveu PSC: No són moments d’apujar la pressió fiscal. Vam deixar molt clar que pel que fa a l’economia municipal, gestionarem amb eficàcia i rigor els diners dels olotins i olotines, tot mantenint l’oferta dels serveis públics sense incrementar la càrrega fiscal.

Esquerra Republicana, per la seva banda, denunciava la falta de coherència de l’equip de govern per no tenir mà estesa, acusant d’amagar a la ciutadania la puja de les taxes.

Anna Barnadas, Portaveu ERC Olot: Em sap greu dir-los que la coherència no és el seu fort. No tenen model de ciutat i el seu projecte trontolla cada sis dies. Fa uns mesos vostès van presentar un programa electoral als veïns i veïnes, enlloc van dir que el seu model de ciutat representaria una pujada brutal d’impostos. Ho volien amagar?

L’alcalde, Pep Berga, lamentava la situació tensa que es vivia en el saló de plens, defensant l’actuació del seu equip.

Pep Berga, Alcalde d’Olot: Fer un ple d’aquesta manera, es fa molt difícil argumentar. En aquesta sala hi ha unes 120 persones, les que van votar les persones que som aquí representant el consistori van ser 13.000, crec que es mereixen un respecte.

Les noves ordenances fiscals, a l’espera de les al•legacions, s’han aprovat amb els vots de Junts x Catalunya. Esquerra, el PSC i la CUP hi han votat en contra. Entre els assistents, també s’ha cridat a la dimissió de l’equip de govern.

x