Argelaguer decidirà què fer en alguns espais urbans a través de la via participativa

De la mateixa manera que Sant Feliu de Pallerols, Argelaguer ha estat un altre dels municipis garrotxins en apostar per la participació ciutadana per escollir quines accions són necessàries a dur a terme en les zones urbanes del poble. En aquest cas, però, al tractar-se del futur del parc infantil, seran els propis nens i nenes qui decidiran a través de dibuixos o escrits com s’imaginen l’espai de joc, que actualment s’ha deteriorat amb el pas del temps i algunes de les peces, fins i tot s’han hagut de treure.

Artur Ginesta, alcalde d’Argelaguer: Temps enrere li vaig encarregar a l’arquitecte municipal que estudiés a veure què hi podíem fer i a la vegada per casualitat i perquè la gent ho sent així, al Consell de Poble la gent va proposar recollir una sèrie d’idees que es fa a través de la mainada de l’escola.

Serà el proper 8 de novembre a les cinc de la tarda darrere l’església del municipi quan tindrà lloc la festa de la castanyada, i aprofitant l’esdeveniment els més petits podran aportar les seves idees davant el consistori. Lligat amb aquesta proposta, l’ajuntament també pretén remodelar l’espai del costat de la pista poliesportiva i incloure-hi mobiliari urbà per convertir-lo en una zona de trobada.

Artur Ginesta, alcalde d’Argelaguer: Quan fa bon temps els pares recullen als nens, baixen a berenar a la pista, passen una estona junts i conversen i volem fer-hi un espai per estar-s’hi, posar algun arbre, seients, inclús algun joc, ho hem de veure.

De moment encara no s’ha decidit quin serà el procés per escollir quines accions dur-hi a terme, tot i que el consistori no descarta fer-ho a través de la via participativa.

Deixa un comentari