La campanya ‘Autoinculpem-nos’ d’Òmnium Cultural arriba a Olot

Núria Batallé, Presidenta Òmnium Garrotxa: Si els presos polítics i tota la gent encausada han estat condemnats per exercir la llibertat d’expressió i el dret a votar, tots som culpables, per tant, ens inculpem.

Minuts abans de les nou del matí d’aquest dimarts, desenes de persones feien cua davant els jutjats d’Olot amb un document a les mans. L’acció forma part de la iniciativa “Autoinculpem-nos”,d’Òmnium Cultural, que insta als ciutadans a omplir els jutjats d’inculpacions on acrediten haver participat a les mobilitzacions i el referèndum de l’1 d’octubre, pels quals s’ha condemnat els polítics i líders independentistes.

Fidel Balés, veí de Castellfollit de la Roca: ” He decidit participar per una qüestió de solidaritat, justícia i responsabilitat envers d’aquelles persones que ara  estan a la presó o a l’exili per culpa meva i de dos milions i mig de catalans més que els vam votar i en certa manera els vam portar allà on son”

Per a sumar-se al a campanya només cal omplir el formulari que es pot trobar a la pàgina www.hotornaremafer.cat, imprimir el document de PDF i portar-lo a un jutjat o comissaria dels Mossos d’Esquadra.

Núria Batallé, Presidenta Òmnium Garrotxa: Des del TSJC s’ha limitat a 25 el número de persones que cada dia pot entrar la seva autoinculpació. Per tant, demà hi tornarem a ser i demà passat també, fins que tothom que vulgui hagi presentat la seva. Hi ha una altra possibilitat que és anar als Mossos, ells també recullen les autoinculpacions, les segellen i després les porten al jutjat.

Tot i la validesa del document, Òmnium Garrotxa assenyala que es tracta d’un gest més simbòlic que jurídic, que no hauria de tenir conseqüències legals per aquells que el presentin.