La Nòmada ofereix plats vegans amb productes de proximitat i ecològics

Bé és cert que la preocupació per seguir una alimentació saludable fugint dels processats, sucres i refinats és cada vegada més creixent en la nostra societat. La prova n’és l’augment d’establiments que ofereixen aquest tipus d’alimentació que segueix uns criteris ètics en quant als derivats d’animals i processats. És el cas de a Nòmada, un petit comerç de menjar vegà que ha obert les seves portes al Carrer Amargura d’Olot fa poques setmanes per cobrir la necessitat que expressen molts consumidors per seguir una dieta saludable i sumar-se al canvi cap a un món més sostenible i ètic.

Bàrbara Fumadó, propietària La Nòmada: Aquí el que elaborem és tot vegà amb la idea de que no contribuïm al patiment de cap ésser viu. És producte de proximitat i km 0, llavors és 100% ecològic.

El concepte de ‘fast food’ o menjar ràpid i per emportar comença a canviar i ara ja es pot trobar en establiments com La Nòmada, on s’ofereixen principalment plats en forma de bol i on s’hi inclouen aliments frescs i variats, tots de proximitat i ecològics. Tot i les poques setmanes que l’establiment ha estat obert s’ha pogut constatar que el tipus de públic és molt variat entre curiosos per conèixer què s’hi pot trobar i persones interessades en seguir una dieta equilibrada però, sobretot, saludable.

Bàrbara Fumadó, propietària La Nòmada: Hi ha qui s’acosta més pel fet del menjar vegà i hi ha qui ve per un tema més de salut. O bé perquè pateix alguna malaltia i els metges li han recomanat una alimentació fora de derivats animals, o simplement per conèixer i descobrir una altra manera d’alimentar-se i fer a la cuina.

Tot i que de moment s’ofereixen només dinars, La Nòmada començarà a treballar per oferir el més aviat possible esmorzars i sopars, seguint l’essència que els caracteritza amb plats vegans, elaborats artesanalment amb aliments de proximitat, ecològics i fugint sempre dels processats, refinats i els sucres, a més de contribuir en la sostenibilitat amb envasos reutilitzables i compostables.

x