Un grup de fusters jubiliats col·labora en la construcció d’una gran estructura pel ritual de cloenda de Lluèrnia

En Lluís, en Joan i en Xicu són els tres fusters jubilats que participen en un dels projectes més singulars de Lluèrnia 2019. Liderats per l’artista valencià Jordi NN, estan construint la gran estructura de fusta que cremarà a la plaça Major com a ritual de clausura del festival del foc i la llum: Un volcà de gairebé cinc metres d’alçada i sis de diàmetre dissenyat a partir de formes geomètriques i simbòliques.

Jordi NN, artista: Esta escultura està basada en una planta que és la flor de la vida i a partir d’aquí és una projecció en 3D d’alçada, si veiessis l’estructura des d’amunt, tots els punts coincideixen en la flor de la vida.

La construcció d’aquesta escultura ha estat tot un repte fins i tot per a un fuster amb més de setanta anys d’ofici com en Lluís, però sobretot, una experiència única.

Lluís Solé, voluntari: Des dels 14 anys, i ara en tinc 90, o sigui que fa una colla d’anys que remeno fusta. M’està agradant molt, principalment que hi hagi problemes per resoldre, que no sigui una rutina.

Jordi NN, artista: Possiblement és el millor equip que he tingut mai a l’hora de treballar. Són gent molt experimentada i estic aprenent moltíssim.

Dissabte a partir de les 23h del a nit, Olot veurà cremar aquest volcà efímer, amb l’acompanyament del músic olotí Joan Bramon, que hi posarà la banda sonora, i la  dansa contemporània amb l’espectacle les Oberdades.

 

 

 

 

x