Uns 250 valents desafien a la pluja i un traçat dur a la 2a edició de la Romànic Bike Extrem a la Vall de Bianya

Malgrat a primera hora del matí el sol semblés disposar-se a sortir, els núvols i la pluja es van imposar uns instants més tard a la Vall de Bianya, que aquest cap de setmana acollia la segona edició de la Romànic Bike Extrem, que ha comptat amb una participació similar a la de l’any passat.

 Xevi Guinart, Batec Garrotxí: Havíem ampliat inscripcions, fins a 300, 50 més que l’any passat. No hem omplert, suposo que per vàries situacions, però estem molt contents, 250 fan patxoca.

Santi Reixach, alcalde de la Vall de Bianya: L’any passat encara que fos la primera ja va quedar consolidada i tot això és gràcies a la gent del Batec Garrotxí que ho organitza molt bé.

Josep Pujols, representant territorial de l’esport a Girona: Una cursa que no està inclosa en una lliga o competició, que aglutini 250 esportistes, vol dir que ha de tenir una vàlua especial.

A dos quarts de nou del matí s’ha donat el tret de sortida de la prova des de l’Hostalnou de Bianya a partir d’aquí dos recorreguts: un de 34 quilòmetres i un altre de 58, que enguany es desplaçaven més cap a la banda de l’Alta Garrotxa.

Xevi Guinart, Batec Garrotxí: Aquest any ens hem mogut més per la part nord de la vall, la banda de l’Alta Garrotxa, més pedregós, i més abrupte i exigent.

Santi Reixach, alcalde de la Vall de Bianya: la Vall de Bianya té 94 quilòmetres quadrats i tenen molt de recorreguts per anar fent. A més ho fan ara amb aquesta tardor, moment en què els arbres canvien les fulles… ho fa espectacular.

Josep Pujols, representant territorial de l’esport a Girona: Per tant el qui ve aquí és gaudir de la BTT però també a gaudir de les vistes i dels paratges de la Vall de Bianya.

Precisament un dels majors atractius de la Romànic Bike Extrem és la bellesa del seu recorregut, i que dona la possibilitat de passar pel costat d’autèntiques joies que hi ha amagades al vell mig de la Vall de Bianya, com per exemple l’església de Sant Ponç d’Aulina. Una de les màximes dels organitzadors és el màxim respecte cap als propietaris dels camps i finques pels quals transcórrer la prova, carregada de corriols ben estassats per la ocasió.

Xevi Guinart, Batec Garrotxí: Porta bastant feina, buscar, netejar camins, parlar amb els propietaris, entendre’ns tot, arreglar-los, i fer que els propietaris no notin que s’hi ha celebrat una cursa, deixar-ho tot al màxim d’igual que ens ho hem trobat.

Tal i com explica l’alcalde de la Vall de Bianya, proves com la Romànic Bike Extrem són també una oportunitat pels veïns del mateix municipi durant el cap de setmana.

Santi Reixach, alcalde de la Vall de Bianya: Pel municipi, els establiments fa deis que estan plens, els comerços també estan content, i és una manera que vingui gent a la vall de Bianya.

Les Ebikes, bicicletes elèctriques, van tornar a ser les protagonistes de la prova curta ocupant les tres primeres posicions: Eduard Ayats primer amb un temps d’1h37’15”, imposant-se a l’esprint a Carles Mas, i tercer lloc per Francesc Pararols, amb 1h55’02”. Ebikes a banda, el més ràpid va ser Abel Escobar, amb un temps de 2h05’07”, seguit d’Eloi Torrent, que arribant dos minuts més tard, i Pedro Ramírez, amb un temps de dues hores i quart.

Sergi Oller va ser el vencedor de la prova llarga, amb un crono de 3h40’24”, seguit de Josep Juanola, amb 4h05’05” i Jofre Casas, amb 4h18’35”.

En noies, la més ràpida va ser Teresa Costa a la prova curta, amb 2h4845”, seguida d’Adriana Tarré, amb 3h02’10” i Alba Trabal, tercera amb 3h07’32”.

Malgrat les pluges d eles últimes setmanes havien deixat els camins perfecte pel desenvolupament de la prova, els participants han hagut de combatre, novament, el fang i el mal temps, que els va anar acompanyant en el transcurs de la prova. Cares de cansament, algun abandonament, però també humor, enmig de la duresa d’aquesta prova.

x