El projecte capelletes dona el tret de sortida a la Fumarola del Festival Lluèrnia

Ahir al vespre una cinquantena de persones van reunir-se al carrer Proa per donar el tret de sortida a La Fumarola del Festival Lluèrnia d’enguany.

La inauguració del festival també ha servit per obrir al públic un nou espai al mateix carrer, al solar que va deixar l’enderroc de Can Sau. A càrrec de l’estudi unparelld’arquitectes, s’ha generat un espai que evoca les capelles contigües del santuari del Tura. I, complementat amb les activitats del Lluèrnia, l’artista visual Quim Domene ha creat uns vitralls retroil·luminats, convertint-se així en una espècie de santuari laic.

Quim Domene: Vam crear unes capelletes però a partir dels forats donats per l’enderroc de la casa i vam decidir a cada capelleta i a cada forat quins elements hi hauria. Es pot veure una part de l’obra, però a finals de novembre ha de quedar pràcticament tot acabat.

Seguidament, es va convidar als assistents a un petit piscolabis, seguit d’un itinerari per descobrir les intervencions en les diverses capelles de carrer gràcies al projecte capelletes. Amb la voluntat de fer una aportació permanent més enllà de les instal·lacions efímeres del festival, s’han promogut unes operacions de rehabilitació, neteja i especialment d’il·luminació d’aquestes capelletes.

Pep Fargas, director Festival Lluèrnia: Hem volgut posar com un toc d’atenció perquè entre tots intentem a partir d’aquest moment començar a remodelar-les i a cuidar-les una mica, perquè les tenim abandonades i en ocasions algunes les hem descobert nosaltres mateixos.

Al llarg de tota la setmana i fins dissabte, que és el dia pròpiament del festival, es duran a terme una sèrie d’activitats relacionades, com ara exposicions, activitats per a nens, xerrades i la projecció de pel·lícules i teatre.