Es posa en marxa la campanya ‘Implica’t’ per conscienciar sobre l’alimentació

A Catalunya, 28.000 adolescents i joves pateixen un Trastorn de la Conducta Alimentària. Aquests, afecten al voltant del 5% de les noies i un 11% presenten símptomes d’alt risc de patir-los. Per aquest motiu, la detecció precoç, la prevenció i els hàbits de consum són factors de bon pronòstic.

Amb l’objectiu de reduir aquestes dades, l’Agència Catalana de Consum coordina la Taula de Diàleg per a la prevenció de Trastorns de la Conducta Alimentària, on treballen conjuntament professionals de diferents àmbits, per convertir-se en un altaveu de sensibilització sobre la prevenció i la recuperació d’aquests trastorns.

A partir d’aquest treball conjunt, s’ha creat la campanya “Implica’t: ingredients per a un creixement saludable i feliç”, amb la qual es vol informar a les famílies sobre aquesta qüestió.

Aniol Sellabona, regidor Consum Aj. Olot: Amb l’objectiu de prevenció i canviar els hàbits de consum, des de l’Oficina de Consum de la Garrotxa, i dins el programa Implica’t, s’ha organitzat una xerrada adreçada a les famílies on una professional del sector els proporcionarà diverses claus per a prevenir els trastorns de la conducta alimentària en la infància i l’adolescència.

La xerrada “Alimentació saludable i criança positiva.” es celebrarà el dijous 7 de novembre, a les 7 del vespre, a la Sala DinàmiG d’Olot, a càrrec de Laia Asso, pediatra i dietista-nutricionista.

Durant l’any, l’Oficina de Consum de la Garrotxa organitza diverses xerrades i tallers adreçats a consumidors i empreses sobre diferents aspectes relacionats amb el món del consum.

Miquel Puig, Conseller Consum: Des de la creació de l’Oficina de Consum de la Garrotxa, i seguint el que marca el Codi de Consum de Catalunya, sempre hem dedicat una atenció especial, en tots els tallers i activitats organitzades, als col·lectius més vulnerables, com poden ser les persones grans, les malaltes, els infants o els adolescents.

Amb l’organització de la conferència d’aquest dijous, es vol proporcionar informació, eines i recursos als pares, per ajudar-los en el creixement sa dels seus fills.