La CNT Olot dona suport a la secció sindical de l’empresa Suntransfers

La  CNT d’Olot coordina les accions de les seccions sindicals de bona part de la demarcació de Girona. Una de les més destacades és la vaga que manté part de la plantilla de l’empresa Suntransfers des del passat 17 d’octubre. Entre diferents accions de suport al territori, aquest cap de setmana es va organitzar una “cafeta solidària” a la capital garrotxina.

Des de fa gairebé 20 dies, més de la meitat dels treballadors de l’start up de trasllats a l’aeroport Suntransfers, que opera al Baix Empordà, estan en vaga indefinida. La mobilització va convocar-la la secció sindical de la CNT per denunciar que tres dels seus membres van ser acomiadats per reivindicar una sèrie de millores laborals. La coordinació de les accions s’està fent des del sindicat d’Olot.

Marcel Surinyach, CNT Olot:  (la vaga) va començar el 17 del mes passat i de moment sembla que continuarà perquè l’empresa només ofereix la indemnització per acomiadament improcedent, però entenem que és un acomiadament nul perquè és vulneració de drets fonamentals i contra l’acció sindical, i la jurisprudència així ho marca.

Sandra Hernández, Secretària General CNT: Des de la CNT es treballa des de la solidaritat i el suport mutu fa que moltes persones hi puguin participar.

Com que no rep subvencions i els afiliats són voluntaris, el sindicat promou diferents actes al territori per a poder finançar les seves accions. Aquest cap de setmana la CNT d’Olot va organitzar una ‘cafeta solidària’ que va acabar amb una recaptació de 400 euros per a la caixa de resistència.

Sandra Hernández, Secretària General CNT: Hem intentat que sigui una mitjana de dos actes setmanals, les caixes de resistència han sortit en diferents mercats, aquest dissabte passat vam fer la ‘cafeta’ aquí Olot.

 La CNT d’Olot dona suport a la secció sindical de Suntransfer i la taula reivindicativa de la vaga perquè es negociï un Conveni de Centre de Treball amb la direcció de l’empresa, que ha de concretar i millorar les condicions de laborals d’aquestes persones.