L’equip de govern d’Olot afirma que es va sentir “amenaçat” en els plens de les ordenances

Els dos plens que es van dur a terme per portar a aprovació les noves ordenances fiscals d’Olot són dels més tensos que es recorden en els últims anys a la ciutat. Per a l’alcalde, Pep Berga, el plenari ha de tornar a ser un espai de diàleg on es pugui debatre amb normalitat. En declaracions al programa ‘Pros i Contres’ d’Olot Televisió, el batlle afirma que l’equip de govern es va sentir amenaçat per l’ambient que es vivia a la sala.

Pep Berga, alcalde d’Olot: El primer dia vam passar por. En una llibertat tothom ha de tenir dret a expressar-se; però una cosa és expressar-se i l’altra impedir un ple amb violència, perquè la violència verbal també ho és.

Berga també lamenta l’actitud de l’oposició en la darrera sessió: considera que els van deixar sols, motivats pel rebuig social generat per la puja dels tributs, i que es va extrapolar en altres decisions que es van prendre, com la negativa del PSC al projecte aprovat de l’Espai Cràter. L’alcalde afirma que segueix tenint mà estesa a tothom, malgrat les denúncies dels altres grups de no voler atendre a les seves peticions.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Per barallar-se han de ser dos que vulguin, i per entendre’s també. No n’hi ha prou que un vulgui estendre la mà. Nosaltres ho seguirem fent. El que no es pot fer és enfadar-se i seguir-se comportant de la mateixa manera: això és de criatura.

L’alcalde d’Olot també afirma que entre els assistents al ple hi havia representants de grups polítics sense representació, per influir en l’ambient, i considera que això és una falta de respecte al resultat sorgit de les darreres eleccions municipals.