Mieres reivindica la necessitat de seguir amb el model de jornada continua a l’Escola Finestres

Des de fa prop d’una dècada l’Escola Finestres de Mieres ha desenvolupat la jornada continua i ara l’Associació de Mares i Pares reivindica la necessitat de seguir amb aquest model de cares al proper curs escolar. El Departament d’Ensenyament va aprovar la prova pilot ara fa tres anys i l’AMIPA compta amb el suport de tota la comunitat educativa per continuar endavant amb aquest model.

Oriol Porcel, membre AMIPA Mieres:  La jornada continua aquí al poble de Mieres està molt ben acceptada, de fet hi ha un 100% de suport per part de tota la comunitat educativa; dels mestres, dels alumnes mateixos que s’han manifestat que prefereixen aquest horari, dels pares sobretot i també, que és molt important, per part de l’ajuntament del municipi que recolza la jornada continua.

Les famílies reivindiquen que Mieres és un poble petit, amb poques opcions d’activitats extraescolars i molts dels veïns resideixen en zones rurals. Creuen i manifesten que el model de la jornada continua s’ha convertit en quelcom imprescindible per a poder desenvolupar-se plenament com a famílies.

Oriol Porcel, membre AMIPA Mieres: Va molt bé perquè les famílies guanyen temps per poder estar amb els seus infants, hi ha més estones per organitzar el temps d’oci perquè al ser un poble tant petit no hi ha activitats extraescolars, no hi ha opció i llavors les hem d’anar a buscar a fora, ja bé a Olot o a Banyoles i això és un temps de desplaçament que amb la jornada continua és possible de fer per part de les famílies.

Al tenir temps per accedir a altres poblacions a realitzar les activitats extraescolars els nens i nenes de Mieres també tenen la possibilitat de relacionar-se amb els infants d’altres municipis. Segons els veïns del poble aquest model els enriqueix i els facilita la conciliació familiar.

x