El Ripollès reclama més freqüència de transport públic fins l’Hospital d’Olot

La reestructuració del servei de cirurgia a l’Hospital Comarcal de Campdevànol, que fa que l’Hospital d’Olot assumeixi les cirurgies amb ingrés de forma complicada o urgent per la manca de professionals, ha provocat que el Consell Comarcal del Ripollès i alcaldes dels municipis de la comarca facin una reclamació perquè el transport públic cap a la Garrotxa s’incrementi. El canvi de flux de pacients, que amb la reestructuració aniran molt més cap als hospitals d’Olot i el Josep Trueta de Girona que no pas cap al de Vic, fa que des del Ripollès es vegi un greuge comparatiu en termes de transport dels pacients i familiars. Cap a Vic, hi ha 27 serveis per carretera i amb tren en un dia laborable des de Ripoll, mentre que cap a Olot, n’hi ha 8 des de Ripoll i 4 des de Camprodon.

Joaquim Colomer, President del Consell Comarcal: Des del Ripollès fem aquesta demanda de millora de transport que ens serviria per tots els municipis de la comarca. Es va fer una reunió amb els alcaldes i alcaldesses, però per fer-nos saber la situació, en cap cas per deixar-nos opinar al respecte.

Jordi Munell, alcalde de Ripoll: Quan el conjunt del Govern i en concret, el departament de Salut, pren aquestes mesures hauria de tenir en compte les mesures de mobilitat. Creiem que era necessari fer aquesta reflexió en veu alta perquè es puguin implantar les millores i correccions necessàries per compensar la situació que tenim.

Els alcaldes no perceben preocupació pel tractament sanitari dels pacients, que ha de seguir essent efectiu, sinó per una manca de mobilitat que ja existia però que ara es fa més evident.

Es calcula que uns 100 pacients a l’any passaran a ser tractats a Olot i Girona amb el nou model de cirurgia. Des del Ripollès s’esperen futures reunions amb els departaments corresponents per abordar la situació. Des de l’Hospital ja s’havia demanat també aquesta millora en el transport.

x