La campanya antigripal arrenca a la Garrotxa amb l’objectiu d’augmentar i millorar les taxes de vacunació

L’arribada del fred és, habitualment, sinònim de refredats i també de la grip. La campanya de vacunació d’aquesta malaltia respiratòria ja està en marxa a les 4 ABS de la Garrotxa: Olot, Besalú, Sant Joan les Fonts i la Vall d’en Bas.

Els centres de primària dispensaran les pròximes setmanes la vacuna de la grip gratuïtament. Una campanya que s’enfoca especialment als considerats com a grups de risc, com són la gent gran, els malalts crònics, les dones embarassades o els professionals que treballen exposats al virus, entre altres.

Montse Coll, infermera Sant Joan les Fonts: “La grip no es cura, per tant no cal que es vagi al metge o a urgències, perquè no es cura. Si hi ha complicacions, el metge anirà a casa o l’atendrem. La grip com a si no té curació, per tant l’únic que s’ha de fer és repòs”.

Tant la mitjana de la taxa de vacunació en majors de 59 anys a la Garrotxa com la dels col·lectius de risc són inferiors a la mitjana catalana, que el 2018 va ser del 54% en majors de 59 anys i del 20% en col·lectius amb factors de risc. Des de l’atenció primària es fan esforços per intentar augmentar i millorar les taxes de vacunació, ja que són clars els beneficis per a la població.

Com a novetat d’enguany, s’habilitarà una consulta d’infermeria només per a fer vacunacions de la grip durant les tres primeres setmanes de la campanya vacunal, fins al 17 de novembre, per tal de facilitar i agilitzar la vacunació. Així, serà la primera vegada que els pacients podran agafar cita per internet a través de La Meva Salut (LMS), directament a una agenda de vacunació.