La MDM d’aquest diumenge comptarà, un any més, amb la presència de Pol Molinos

Beuda acull aquest diumenge la 5a edició de la cursa de muntanya MDM, que comença i acaba a aquest municipi garrotxí, tot pujant un dels cims més simbòlics de la comarca de la Garrotxa i l’Alt Empordà: la Mare de Déu del Món. La prova consistirà de dues curses: una de 12 quilòmetres i la mitja marató. La prova és, també, una forma de donar a conèixer els entorns d’aquest cim.

Albert Cuevas, Gas Mountain: Vam netejar, tallar arbres i bardisses, de diferents rutes que hi havia hagut de fa 50 o 60 anys, per les quals hi havien passat contrabandistes, carbones o exiliats del Règim franquista. D’aquesta manera no quedaven oblidats.

La novetat d’engany és que el recorregut quedarà marcat per tots aquells qui la vulguin fer qualsevol dia de l’any.

Albert Cuevas, Gas Mountain: Aquest any gràcies el Consorci de l’Alta Garrotxa i la Xarxa Itinerània ens han senyalitzat la cursa amb les famoses marques grogues, de manera que es pot fer qualsevol dia de l’any.

Enguany tornarà a ser present a la cursa Pol Molinos, un nen que pateix hiperglucenèmia no cetòssica, una malaltia minoritària que li impedeix, entre altres coses, moure’s per si sol o parlar. Com ja va fer l’any passat, pujarà també a la Mare de Déu del Món, acompanyat de la seva família i amics.

Àngels Teixidor, Gas Mountain: Pateix una malaltia rara. L’any passat ja van participar i s’utilitza l’esport de palanca per donar a conèixer aquestes malalties minoritàries per aconseguir, també, diners per a investigació.

El dissabte a la tarda tindrà lloc a la Sala d’actes de l’ajuntament de Beuda un xerrada del ‘Projecte Pol’ amb la presència del periodista Xavier Bonastre, que presentarà el seu llibre.

Les inscripcions de la cursa es poden fer a través de la pàgina web mdm.cat