Els veïns de Santa Pau estan a favor de la instal·lació de l’antena de telecomunicacions, però no de la seva ubicació

Anna Vila, veïna de Santa Pau: No és només l’impacte per la salut de la gent que viu a 10 metres, ni visual per als excursionistes, sinó també dels éssers vius, dels arbres, els ocells.

Aquestes són les declaracions d’una de les persones que forma part del grup de veïns de Santa Pau que han presentat al·legacions en contra de la instal·lació de l’antena de telecomunicacions a la zona de la Cot. El consistori ha posat en marxa el projecte per tal fer arribar la cobertura en espais de la vila on encara no n’hi ha i els veïns sol·liciten una reunió amb l’ajuntament i el Parc Natural per tal de poder arribar a un consens i trobar una nova ubicació per a l’antena.

Irina Fàbrega, veïna de Santa Pau: El que volem és parlar amb l’Ajuntament perquè entre tots, juntament amb el Parc Natural, podem arribar a un consens de posar l’antena a un lloc que no molesti a ningú, perquè realment aquesta antena es posa a 10 metres d’una vivenda i a 40 d’una altra.

Les al·legacions es basen en tres punts; les problemàtiques de salut que pot causar a curt o llarg termini, l’impacte visual al tractar-se d’una construcció de 25 metres d’alçada i l’impacte ambiental, motiu pel qual l’Associació Naturalista de Girona també ha presentat diverses reclamacions.

Anna Vila, veïna de Santa Pau: No estem en contra que es posi una antena, evidentment que volem que tot el municipi de Santa Pau tingui cobertura, però no a costa de la salut d’uns quants veïns, no a costa del medi natural, ni de l’impacte visual.

Els veïns es remeten al principi de precaució recollit en la llei 33/2011 General de Salut Pública per exposar que l’antena pot suposar un greu risc per a la salut al estar ubicada a només 10 metres d’una vivenda i a 40 d’una altra. De moment han presentat una instància a l’ajuntament per tal de reunir-se i arribar a un consens, tot i que encara no han rebut resposta.