La Vall d’en Bas rep 23.000 euros de la Diputació per actuar sobre la zona dels Pins i frenar les aglomeracions

Com molts altres espais d’encant natural del territori, la zona dels Pins de Sant Privat d’en Bas, segons les dades recollides en un estudi de la Diputació de Girona, és un dels espais que registra més visitants dels que es poden absorbir en punts concrets. És per aquest motiu que el consistori ha rebut una subvenció de 23.000 euros per part de la Diputació i l’Obra Social la Caixa per tal d’intervenir a la zona, mantenir l’espai i minimitzar l’impacte.

L’ajuntament preveu dur a terme diverses accions com la delimitació de la zona d’aparcament, la senyalització de l’espai correctament conscienciant als visitants sobre la importància de mantenir-lo i respectar-lo, la concentració de les taules de picnic en una mateixa zona prop de l’entorn de les barbacoes i la instal·lació d’un lavabo ecològic en èpoques de més afluència prop dels gorgs.

Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas: Està licitat, ja hi ha l’empresa concesionaria que farà aquests treballs i han de començar ja, aquest mateix any 2019. Per tant, amb tota seguretat en moments on ja hi comença a anar-hi més gent com Setmana Santa tot això ja es veurà.

Aquest any ja es van presentar diverses actuacions de millora com la gestió de l’Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa amb la tasca de conscienciar als visitants sobre la importància de preservar l’entorn, una mesura que el consistori ha valorat positivament. Tot i així, no es descarten altres opcions si l’alternativa pedagògica no resulta efectiva.

Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas: Ja ens vam posar en contacte amb una empresa de seguretat, és un tema que lliga amb les taxes. Ja n’hem parlat, els hi hem dit que ho deixem apartat de moment per veure si funciona d’aquesta manera. Està diguéssim a un calaix esperant a veure si realment ho hem d’aplicar. Ens agradaria que no, però bé…

L’Ajuntament de la Vall d’en Bas preveu reunir-se amb els veïns de la zona per conèixer quines altres mesures consideren oportunes a dur a terme. De moment ja està previst que les actuacions a l’espai comencin el més aviat possible.

x