Junts per Catalunya guanya les Eleccions Generals del 10N a la Garrotxa

Junts per Catalunya reverteix els resultats a les últimes eleccions generals a la Garrotxa, i guanya a la gran majoria de pobles de la comarca. Al revés del què va passar el 28 d’abril, on Esquerra va aconseguir ser la més votada en 14 dels 21 municipis, JuntsXCat s’ha imposat ara a 16 pobles, inclòs Olot, on no havia aconseguit guanyar en les dues darreres convocatòries al Congrés.

En la majoria de municipis, Esquerra és segona força, i guanya només a Maià de Montcal, Castellfollit de la Roca, Mieres, Tortellà i Sales de Llierca. La CUP, per la seva banda, rep un suport notable a la Garrotxa i és segona força a Beuda i Riudaura, i esdevé tercera en la resta a excepció de Sant Joan les Fonts, Olot, Maià i Besalú (on el PSC queda en tercera posició) i Sant Ferriol (Podem).

Pel que fa a la participació, a la Garrotxa ha caigut més punts que en el global de Catalunya, on ha baixat dos punts. Per exemple, a Olot ha estat del 70’58%, gairebé cinc punts menys que el 28A, quan va ser del 75’49%.

Al Senat, qui ha tingut un mal resultat és l’únic senador garrotxí, el republicà Josep Quintana; en aquestes eleccions no hauria aconseguit ser reescollit de nou, a l’espera de completar-se l’escrutini de la votació. A la comarca, només a Castellfollit de la Roca i Tortellà ha estat un dels tres més votats, però a la resta de la Garrotxa ha quedat fora d’aquest grup.