Mieres celebra la 34a edició de la Fira de l’Intercanvi amb centenars de visitants d’arreu de Catalunya

El municipi de Mieres va viure diumenge una jornada especial i no només per les eleccions generals al Congrés dels Diputats i al Senat. El municipi garrotxí va celebrar la 34a edició de la Fira de l’Intercanvi amb centenars de visitants d’arreu de Catalunya, interessats a trobar mil i un objectes en un dels dies de l’any on Mieres acull més persones. Una de les poques fires on el valor monetari dels productes no és l’ingredient protagonista.

Agustina Roure, firaire: “No es valora l’import de les coses. Potser canvies una cosa molt gran per una cosa molt petita. Jo, per exemple, he canviat aquesta alfombra, que té un valor molt més gran que les sabates que he canviat. Però a aquesta senyora li ha anat bé i a mi m’ha anat bé l’alfombra“.

Tota la gent que va voler va poder intercanviar-se tots aquells objectes que ja no fan servir i que potser algú altre encara en faria ús i viceversa. Els carrers del poble es van omplir de parades de tota mena de materials des de primera hora del matí: des d’estufues, a raquetes de tenis d’una altra època, a càmeres de fotografiar o sabates, gerros i quadres i objectes dels dies que ara arriben, com per exemple tions tradicionals. La Marta, per exemple, va venir des de Palafurgell, per participar en la fira.

Marta Regincós, firaire: “Els productes que tinc són coses que durant l’any hem anat guardant i que nosaltres no utilitzàvem. Pensàvem que aquí a Mieres algú o altres en podria treure un profit. Podem aconseguir coses que potser en aquest moment ens faran un favor a nosaltres”.

Aquests tipus d’esdeveniment són una de les millors formes de dinamitzar el municipi i es va organitzar entre l’Ajuntament de Mieres i l’Associació La Fulla. La jornada també va comptar amb música i servei de bar, a més d’un espai per als més petits del poble. Així doncs completada, amb èxit, una nova fira de l’intercanvi, una de les més antigues del territori català.