Un incendi crema una fusteria del polígon del Morrot d’Olot, just al costat de la benzinera Petrocat

Un incendi ha cremat aquest dissabte a la tarda part de la fusteria Pere Barris, situada al polígon del Morrot-Pla de Baix i just al costat de la benzinera de la companyia Petrocat. Els Bombers han rebut l’avís a les 14.26 i fins al lloc dels fets s’hi han desplaçat fins a deu dotacions dels Bombers, Mossos d’Esquadra i Policia Municipal d’Olot.

Una vegada s’ha comprovat l’origen de les flames, els Bombers han començat a treballar per evitar que el foc es propagués fins a la benzinera, que es troba ubicada just al costat de la fusteria. Per aquest motiu el primer que han fet els equips d’extinció d’incendis és retirar tot el material de l’interior de la nau que es pogués encendre i també s’han retirat tres dipòsits de gasoil. La perillositat que suposava l’incendi ha fet que els Mossos d’Esquadra i la Policia Municipal d’Olot hagin acordonat tota la zona i el trànsit s’ha tallat a tota l’avinguda Europa en direcció nord, des de la rotonda del Camp de Futbol de la Unió Esportiva Olot fins a l’empresa Simon.

Cesc Borrell, cap de Bombers: “Hem rebut l’avís que estava cremant la fusteria. Hem arribat i realment era un foc desenvolupat. Estava molt expandit. De seguida hem pogut atacar-lo. Sobretot el que hem intentat és que no passés a la nau del costat i que no afectés la benzinera”.

Els Bombers fent un forat al portal de la fusteria per apagar les flames

A conseqüència de l’incendi, s’ha esfondrat tota la primera planta de la nau industrial, que ha quedat totalment calcinada. Per apagar les flames, ha estat necessari entrar a l’interior de la fusteria i apagar el nucli de l’incendi. Paral·lelament, els Bombers han desplegat el camió escala per sufocar les flames des de la teulada.

Pep Berga, alcalde Olot: “El més important és que ningú ha pres mal. Els Bombers de seguida se n’han fet càrrec. Han vingut efectius de Banyoles i d’Amer, a part dels d’Olot. Sortosament, ho han controlat aviat. Han eliminat tota mena de risc que el foc anés a les naus del costat o a la benzinera. Tot haurà quedat en un ensurt, que és el més important”.

Els Bombers han desplegat el camió grua per apagar les flames des de la teulada.

Durant tota la tarda, desenes de persones s’han apropat fins al lloc dels fets, cridats per una columna de fum molt espessa que es podia veure des de diversos quilòmetres de distància. El fum, molt espès, s’ha fet notar a diferents barris d’Olot i des de diversos llocs es podia sentir l’olor de cremat.

 

x