Junts per Catalunya aconsegueix augmentar lleugerament els vots a la Garrotxa respecte les darreres eleccions al Congrés

Junts per Catalunya recupera terreny a la Garrotxa, en el context d’unes eleccions generals; després de veure com Esquerra Republicana consolidava la seva línia ascendent en les votacions del 28 d’abril, ara el partit sobiranista ha aconseguit revertir la tendència. En total, Junts ha guanyat a setze dels vint-i-un pobles garrotxins, aconseguint 9.711 vots, gairebé els mateixos que en els darreres comicis al Congrés.

Eduard Llorà, Junts per Catalunya: “És difícil comparar-les amb les anteriors, perquè era previsible la irrupció amb força de la CUP, que ha contribuït a eixamplar la base del vot independentista”

Qui ha viscut una davallada de suports és Esquerra Republicana, que en les anteriors eleccions havia aconseguit la victòria a 14 municipis. Aquest cop, només ha guanyat a Castellfollit de la Roca, Tortellà, Mieres, Maià de Montcal i Sales de Llierca, i ha perdut 2.000 vots respecte el 28 d’abril.

Pep Companys, president ERC Garrotxa: “Estem contents, perquè a la demarcació s’ha obtingut un bon resultat. Sí que és veritat que a la Garrotxa vam viure un augment molt notable a les anteriors eleccions, i potser aquest lloc és més l’indicador que ens pertoca”

El tercer en nombre de vots ha estat el Partit dels Socialistes, en part gràcies al suport aconseguit a Olot, Sant Joan, Maià i Besalú, on ha quedat en tercera posició. A la Garrotxa ha superat per trenta vots a la CUP, que ha recollit un suport notable: a Riudaura i Beuda ha aconseguit ser la segona força.

Josep Guix, portaveu PSC Ajuntament d’Olot: “El nostre votant estava menys motivat en aquestes eleccions, i potser està cansat de les altres. Aquesta baixada de participació ens afecta”

Lluís Riera, portaveu CUP Ajuntament d’Olot: “Es consolida l’espai obert per la CUP a Olot, i per la resta de la comarca veiem una ampliació important d’aquest espai amb voluntat transformadora”

A Olot, Junts per Catalunya ha aconseguit de nou la victòria per 300 vots, després de dues eleccions generals quedant per darrere Esquerra. En el global comarcal la participació ha baixat cinc punts, passant del 78’14% al 73’54 d’aquest diumenge.

x