L’únic senador garrotxí, Josep Quintana, perdria el seu escó al Senat per Girona a falta de completar-se l’escrutini de forma oficial

La repetició de les eleccions al Senat d’aquest diumenge poden haver modificat el repartiment d’escons a la cambra alta: Josep Quintana quedaria fora dels escollits a la demarcació de Girona, a poc més de mig punt per completar l’escrutini. Gairebé 4.000 vots separen el representant d’Esquerra Republicana del quart lloc, que ara mateix és per al membre de Junts per Catalunya Josep Maria Cervera. A la Garrotxa, Quintana ha perdut suports, on només ha estat una de les tres opcions dels votants més escollides a Castellfollit de la Roca i Tortellà, i en els altres municipis hauria quedat fora d’aquest rànquing. Especialment destacat és el resultat a Olot, on Quintana és regidor pel grup d’Esquerra al consistori: amb l’escrutini al 97%, el republicà seria la sisena opció escollida pels ciutadans, darrere els seus companys de partit i els senadors de Junts per Catalunya. A falta de completar l’escrutini, el representant més votat a la Garrotxa és Jami Matamala, de Junts per Catalunya, seguit de Jordi Martí, d’Esquerra.

x