Argelaguer inicia els tràmits per la construcció del nou dipòsit d’aigua i el seu accés

Argelaguer ha iniciat els tràmits per poder ampliar el dipòsit d’aigua del municipi i el camí que hi accedeix. Fins ara l’accés a la zona era de propietat privada i el consistori va demanar a Foment la possibilitat de construir un altre camí vora l’autovia per on hi podran passar els camions sense entrebancs. Es tracta d’una subvenció de 120.000 euros on s’hi inclou l’ampliació del dipòsit, la construcció del nou accés i la instal·lació d’una canonada amb una presa per als bombers. Segons l’ajuntament ha estat un procés llarg, tot i que els tràmits comencen a avançar.

Artur Ginesta, alcalde d’Argelaguer: Ara veiem la llum, ja tenim el permís per fer aquest camí, el dipòsit està subvencionat per l’ACA i vam haver de demanar una pròrroga perquè no arribàvem a temps i ara ho tenim a punt de caramel per a poder començar.

Amb aquest nou projecte s’aconseguirà que la zona industrial no estiri l’aigua dels veïns del municipi gràcies a la via directa que unirà el dipòsit amb el polígon.

Artur Ginesta, alcalde d’Argelaguer: Què fa? Que la zona industrial estira de l’aigua que ve al poble. Quan ells estiren part del poble es queda sense aigua o té dificultats com la baixa pressió. Aquest dipòsit ens solucionarà primer el tema d’acumulació d’aigua perquè és de 500 metre cúbics i això ja serà un avantatge i la segona és que farem una línia per alimentar la zona industrial directe, sense passar pel poble.

El consistori afirma que es tracta d’una obra amb estratègia de futur i on s’hi invertirà el temps que sigui necessari. De moment ja es pot procedir a la permuta del terreny per tal d’adjudicar el projecte el més aviat possible i començar les obres.

x