Èric Moya i Marta Molist els millors d’una MDM protagonitzada, un any més, per Pol Molinos

Uns 200 atletes van participar aquest diumenge a la cursa MDM a Beuda. Dues proves de 12 i 21 quilòmetres que s’inicien i finalitzen a la plaça d’aquest municipi garrotxí tot pujant el cim de la Mare de Déu del Mont. Èric Moya i Marta Molist van ser els vencedors de la prova llarga, mentre que Iu Jaume i Marili Yaminet es van imposar en la prova curta.

Un dels protagonistes de la cursa MDM, des de fa dos anys, és Pol Molinos, un nen de 9 anys amb un malaltia rara i degenerativa: Hiperglucèmia no cetàssica. Que acompanyat pel seu equip van tornar a pujar la Mare de Déu del Món, en el marc del Projecte Pol.

 Toni Molinos, pare Pol: Pol no camina, no parla… però nosaltres intentem fer normalitat. De fet estem aquí per trencar barreres, per demostrar que tot és possible. L’any passat va arribar a cantar i riure, al fer el cim. Amb això només, ja val la pena pujar fins a dalt perquè és una prova molt dura. Nosaltres pugem una cadira especial i som 6 o 7 persones per poder pujar fins a dalt.

Fran Guerra, Gas Mountain: El Club Gas Mountain té una basant solidària, participem a la Oncoswim, a la Oncotrail, i el Projecte Pol és una de les altres apostes.

Un dels beneficis que aporta la cursa MDM a Beuda és la conservació i recuperació de camins, a més del marcatge del recorregut, novetat d’aquest any.