La Garrotxa és una de les quatre comarques on l’atur ha baixat aquest mes d’octubre

La Garrotxa és una de les 4 comarques on ha baixat l’atur a Catalunya, segons dades de la Generalitat de Catalunya. Actualment, set de cada cent garrotxins no treballen, el que representa unes 2.000 persones a tota la comarca.

Durant el mes d’octubre l’atur ha seguit en descens a la Garrotxa, segons dades de la Generalitat de Catalunya. En total, hi havia 2.057 persones inscrites a les llistes, una petita reducció respecte el passat mes de setembre. Actualment el percentatge d’atur registral a la comarca se situa al 7,40%.

La Garrotxa, juntament amb el Ripollès, el Berguedà i el Montsià, és una de les 4 comarques on aquest mes d’octubre la xifra ha baixat.

Estanis Vayreda, regidor de promoció de la ciutat de l’Ajuntament d’Olot:  Ha estat un mes d’octubre per desgràcia no massa positiu a nivell de Catalunya. Però si que a Olot i a la Garrotxa podem estar satisfets que hem reduït la taxa d’atur, en aquests moments tenim unes 500 persones menys que fa 5 anys. Entre tots hem aconseguit millorar molt la ocupació a la nostra ciutat. De fet, La Garrotxa és una de les 4 comarques que ha reduït també l’atur.

Olot és el municipi on més persones han deixat d’estar a l’atur, concretament 32. Ara hi ha 1.390 olotins a les llistes i la taxa se situa al 8,11%. Els altres municipis on més ha baixat l’atur són Besalú, amb 3 persones menys i Tortellà, amb 5.

Per contra, els municipis on ha pujat l’atur han estat Santa Pau, amb 9 persones i un total de 53, i la Vall d’en Bas, amb 8 persones i un total de 60.

En termes generals, a Catalunya ha augmentat un 3,9% respecte setembre. Tot i que la xifra d’aturats normalment creix al mes d’octubre, aquest any presenta l’increment més pronunciat des de 2008, amb l’augment del 6,7%.

Deixa un comentari