Queviures de tota la vida i tot tipus de productes de proximitat i ecològics a la botiga El Cabàs

Un cabàs, és un tipus de bossa de mà generalment d’espart entreteixit o de fulles de planta seca amb dues nanses per portar-hi tota mena de coses.

Aquest terme però, des del mes d’agost té un significat diferent a Olot. I es que en una cantonada de l’avinguda Sant Jordi de la capital garrotxina, va néixer la botiga de queviures ‘El Cabàs’.

La Tura i la Judit, mare i filla, regenten el negoci. Només d’entrar ja fa olor de botiga de queviures de tota la vida.

Hi podem trobar des de llegums cuites al dia, confitats i pesca salada i fins i tot pasta seca i pa i pastes sense gluten.

Però si alguna cosa destaca d’El Cabàs, és clarament els productes de km0, de proximitat i ecològics. Verdures i hortalisses de l’hort de Les Planes d’Hostoles, carn i productes làctics de proximitat, xocolata artesana…

Tura Joan, propietària: La filosofia era una botiga de barri. Com que ni jo ni la meva filla, sabíem com funcionava perquè venim de móns diferents…amb aquests tres mesos anem evolucionant amb el que ens demana la gent. El que nosaltres volem es tenir coses ecològiques i de proximitat, cosa bona i sana.

La compra, es pot fer amb bosses de roba i la fruita i verdura amb bossetes de cartró. A més, també hi podem trobar sabons, suavitzants i xampús a granel.

Una de les especialitats de la casa és l’all i oli, el de tota la vida, el de dos ingredients, el d’all amb oli.