Una vintena de joves amb discapacitat intel·lectual participen a la segona edició del projecte de rugbi inclusiu del Garrotxa Rugbi Club i Integra

Per segon any consecutiu el Garrotxa Rugbi Club i Integra s’uneixen per dur a terme el projecte de Rugbi Inclusiu. Una iniciativa sorgida la temporada passada que dona la possibilitat a persones amb discapacitat intel·lectual d’Integra majors de 14 anys dur a terme uns entrenaments d’iniciació al rugbi amb jugadors i ex jugadors del Garrotxa Rugbi Club. Enguany són una vintena els joves que hi participen.

Ferran Ortiz, president Garrotxa Rugbi Club: Aquesta activitat la fem els dissabte al matí cada 15 dies.  Venen aquí, fem una presa de contacte per escalfar i perdre la vergonya., i fem tant exercicis per treballar la coordinació com iniciació al rugbi.

Núria Fité, gerent d’Integra: L’objectiu fonamental de l’activitat és que les persones amb discapacitat intel·lectual juguin a rugbi, aprenguin aquest esport i facin esport.

Mariona Camps, regidor d’educació Aj. Olot: Una activitat que la pot fer tothom, tingui les dificultats que tingui i capacitat que tingui: així és integració i equitat.

El projecte de Rugbi Inclusiu permet, d’altra banda, al Garrotxa Rugbi Club donar-se a conèixer, a més de la possibilitat de fer créixer el club. Una de les altres opcions que dona aquesta iniciativa és el fet que ex jugadors o jugadors que s’han hagut de retirar a causa de lesions puguin seguir vinculats al club, tot dirigint les sessions.

A la vintena de nois i noies participants els hi permet, també, desenvolupar-se lluny de la seva zona de confort a més de socialitzar amb altres persones.