Els veïns de la Faja d’Olot reclamen al consistori més espais verds i d’equipaments davant la urbanització creixent de la zona

La zona residencial de la Faja d’Olot viu els darrers mesos enmig d’obres de noves cases, un fet que comportarà l’arribada de nous habitants al sector. Arran de la seva construcció, però, els veïns actuals es mostren preocupats davant la falta de zones verdes d’equipament que hi ha en aquest indret del barri del Xiprer del Pla de Dalt. Segons ells, al sector hi viuen al voltant d’una quarantena de nens, que ara per ara pot jugar al carrer, però que no tindran un lloc de reunió un cop s’urbanitzi tota la Faja. Per aquest motiu, demanen que l’Ajuntament d’Olot es plantegi alguna mesura per resoldre la problemàtica.

Xevi Bassols, veí zona residencial la Faja d’Olot: “És demanar si es pot posar un espai verd per equipaments per trobar-nos els veïns i que els nens puguin jugar tranquils.”

Els veïns admeten que el Pla de Dalt és una zona on hi ha diversos equipaments, però consideren que les actuacions són diferents si corresponen a la zona del Rebaixinc o Les Planotes respecte la Faja, amb una carretera prop de la seva àrea verda. Els espais més propers de què disposa l’àrea són al Xiprer, i només hi ha dos gronxadors i un parc amb escales que no està adaptat ni per a la gent gran ni per als cotxets.

Eva Soler, veïna zona residencial la Faja d’Olot: “Ens sentim una mica abandonats. No entenem com l’Ajuntament del moment va permetre que el constructor pogués plantejar la urbanització de la zona sense cap perspectiva de cap zona verda. No ho entenem.”

Per tal de solucionar la problemàtica, els veïns han presentat una instància amb prop de dues-centes signatures a l’Ajuntament d’Olot, demanant la creació de nous parcs i espais verds a les àrees pendents d’urbanitzar. De moment, esperen la resposta del consistori.

x