Les Planes d’Hostoles reclama a Ensenyament l’aportació a la llar d’infants

El 2012, la Generalitat va començar a reduir l’aportació econòmica a les places d’escoles bressol municipals fins a eliminar-la del tot, fet que va obligar els ajuntaments i les famílies a assumir part de la despesa. Un dels pobles garrotxins que ha patit la manca d’ajuts ha estat Les Planes d’Hostoles i la seva llar d’infants El Melic. L’ alcalde, Eduard Llorà, assegura que no renuncien a rebre els diners.

Eduard Llorà, Alcalde de les Planes d’Hostoles: Si en aquests moments la Generalitat posés el que li tocaria posar, estaríem rebent 30 o 40.000 euros a l’any. En algun moment ens haurà de pagar la falta de finançament, és una pilota que es va fent gran i més els hi valdria començar-ho a pagar. Que ningú es pensi que ho perdonarem, són diners que han sortit de les arques municipals i dels nostres veïns.

Més d’una trentena de consistoris van denunciar la situació al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que ha obligat la Generalitat a pagar. Les Planes no ha presentat denúncia però sí ho ha reclamat formalment, i el batlle critica la deixadesa del Departament d’Educació.

Eduard Llorà, Alcalde de les Planes d’Hostoles: No pot ser que ningú miri cap a un altre costat. En aquest cas el Departament d’Ensenyament és especialista en fer-ho. Vull aprofitar per recordar que el que han de fer és pagar el que toca que és molt i a dia d’avui no hi han posat ni un euro de pressupost.

Aquesta no és la única qüestió per la qual l’Ajuntament de les Planes d’Hostoles està molest amb aquesta àrea del govern català. Fa gairebé un any, el Conseller d’Educació Josep Bargalló, es va comprometre a crear un pla d’inversions per a escoles històriques del qual el consistori no ha rebut més informació.

x