Uns 200 manifestants resisteixen durant 16 hores en el tall de l’AP-7

Unes 200 persones han resistit durant 16 hores en el tall que ahir a la tarda va convocar Tsunami Democràtic a l’autopista AP-7, a l’altura de Salt. Grups com Lágrimas de Sangre i la sorpresa de Txarango han animat la nit. En el tall hi havia gent d’arreu de Catalunya. Alguns ja havien participat hores abans al tall de la Jonquera. Al matí encara es mantenia el tall, fins i tot, després que tsunami democràtic anunciés que s’acaba l’acció. Entre els manifestants hi havia dubtes de quin seria el següent pas, tot i que ja se sabia que la policia tenia intenció de desallotjar la via.

L’actuació policial ha estat molt ràpida. Mossos d’Esquadra han disparat projectils de Foam i han dispersat els manifestants. Policia Nacional també ha ajudat en la dispersió. El desallotjament ha traslladat la protesta al carrer Major de Salt, on s’han dirigit alguns dels manifestants, que han fet més barricades mentre la policia, amb un ampli desplegament, seguia disparant foam. Els talls han impossibilitat el normal funcionament del transport de mercaderies i han obligat a transportistes i particulars a passar la nit a la carretera. Per por a quedar-se aturats en mig de l’autopista, molts transportistes han decidit aturar la marxa a poc més de 115km de la frontera.

x