Castellfollit de la Roca guanya el Premi Solidari ONCE Catalunya a l’Administració Local pel seu projecte turístic adaptat

Castellfollit de la Roca ha estat premiada als Premis Solidaris ONCE Catalunya 2019 pel seu programa de senyalització en Braille als diferents punts d’interès turístic del municipi que formen part de l’itinerari que permet recórrer els carrers del nucli antic situat a la cinglera de Basalt. Els premis reconeixen la labor solidària i la inclusió social de persones, entitats, institucions, mitjans de comunicació i administracions.

Miquel Reverter, alcalde de Castellfollit de la Roca: “Estem molt contents que la ONCE hagi pensat en nosaltres i el jurat conformat de l’associació amb els premis solidaris, on hi ha gent des d’administracions públiques, mitjans de comunicació i entitats del tercer sector i que hagin pogut reconèixer la feina que hem fet des de l’Ajuntament en aquest itinerari de turisme inclusiu.”

El recorregut consta de 12 plaques i dos mapes de gran format que conformen la senyalització turística distribuïda durant l’itinerari i on s’ha tingut present el format, color i el relleu de les imatges de les plaques i mapes per facilitar la informació a les persones amb discapacitat audiovisual, i on també s’han instal•lat a una alçada de 90 centímetres per a les persones amb dificultats de mobilitat.

Miquel Reverter, alcalde de Castellfollit de la Roca: “Creiem que s’han de seguir fent actuacions en aquest sentit i que qualsevol visitant que vingui a Castellfollit s’hi senti còmode i pugui accedir a tot arreu i allà pon hi accedeix tothom.”

Del projecte de senyalització encara queda pendent la inclusió d’un codi QR i uns punts que mitjançant la connexió per bluetooth facilitaran la informació del lloc amb àudio o imatge. Tot i així, la fundació ha reconegut la tasca del municipi i serà el proper 28 de novembre quan els premiats podran recollir els guardons en un acte celebrat a l’Auditori ONCE Catalunya a Barcelona. L’entitat per a discapacitats visuals també ha reconegut a l’Associació AREMI pels seus 40 anys dedicant-se a les persones amb paràlisi cerebral, a TV3 pel reportatge ‘Viure la sordceguesa amb 12 anys’, al coordinador de Creu Roja Catalunya Enric Morist, i a l’empresa Suara Cooperativa per la seva funció social.

x