Els Ajuntaments consideren que el PUOSC no respon a les expectatives generades

Des del 2012, els ajuntaments catalans esperaven l’arribada d’una nova convocatòria del PUOSC, el Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya; aquesta subvenció hauria de permetre que els municipis puguin desenvolupar projectes de gran envergadura. La crisi econòmica havia impedit que la Generalitat obrís el pla de nou, però la convocatòria del PUOSC no ha complert amb les expectatives dels pobles. Pels alcaldes de la comarca, la dotació és insuficient, i els requisits demanats per a participar-hi han fet desestimar projectes prioritaris.

Eduard Llorà, alcalde Les Planes d’Hostoles: La Generalitat hauria de tenir present que els alcaldes i ajuntaments venen de dos mandats molt difícils, que tenim projectes senzills necessàries als nostres veïns, i el PUOSC hauria de respondre a això. El Pla s’ha plantejat amb uns altres criteris diferents de les necessitats dels municipis.

 

Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas: És molt més limitat, i amb una dotació molt més reduïda. Abans rebies una quantitat de diners que podies destinar al que creies convenient, i en aquest cas el fet que sigui de concurrència pública ens posa als municipis en competència. L’ajut és benvingut però no serà la panacea.

 

Miquel Reverter, alcalde de Castellfollit de la Roca: Ens afecta moltíssim que es valori la densitat de població. Les necessitats les tenim, però com que Castellfollit té una alta densitat de població pel seu terreny, té menys oportunitats per rebre dotació malgrat que els problemes siguin similars.

Malgrat les crítiques, la gran majoria d’ajuntaments garrotxins acudiran a la subvenció del PUOSC. El Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya està dotat amb 250 milions d’euros per a tot el país, i d’aquests, 90 milions seran destinats amb una segona línia als municipis de menys de 5.000 habitants.