Jutgen un veí d’Olot per agredir presumptament a una menor amb tocaments sexuals

L’Audiència de Girona ha jutjat un olotí que s’enfronta a 8 anys de presó per presumptes tocaments a una adolescent prop de la plaça de Braus d’Olot. Els fets haurien tingut lloc la nit de Sant Joan de fa dos anys, quan el processat hauria fet els tocament a la menor, que llavors tenia 13 anys, després d’immobilitzar-la. L’acusat, de 44 anys, ha negat els càrrecs que se li imputen, i sosté que l’adolescent s’ho hauria inventat tot perquè li hauria recriminat a la menor que estigués fumant marihuana.

La fiscalia demana que es condemni l’olotí a presó per abús sexual, a més de 10 anys en llibertat vigilada, i indemnitzi a l’adolescent amb 1.500 euros. La defensa demana l’absolució de l’acusat, tot i que de forma alternativa qualifica els fets com un abús sexual amb l’atenuant de reparació perquè el processat ja ha consignat la quantitat de responsabilitat civil.

Diversos testimonis han declarat al judici: per una banda, les psicòlogues que van atendre a l’adolescent donen credibilitat al relat de la menor, i un amic de la víctima afirma que la va sentir demanant ajuda pels fets descrits. D’altra banda, la dona del processat afirma que el xicot de la víctima hauria demanat disculpes a la família en referència a que la menor s’hauria inventat l’agressió; també una metgessa ha declarat que no va veure cap marca de mossegada en l’examen pericial a l’acusat, quan la víctima assegura que es va poder escapar dels tocaments al queixalar-li al braç. Per últim, una veïna de la zona afirma que va veure l’escena i que els dos implicats estaven xerrant de forma normal la nit dels fets.

x