Es compleixen 5 anys de la posada en marxa de l’Hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa

Dissabte 15 de novembre de 2014. Després d’anys d’obres i amb una planificació feta al detall, s’inicia el trasllat de pacients a l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa. Ja fa cinc anys d’aquell intens cap de setmana i superat el procés d’adaptació, els professionals no dubten que el canvi ha representat una millora important en espais i assistència als usuaris.

Carme Pastor, Directora Infermera Fundació Hospital d’Olot:  Hem millorat molt en temes pel que fa a intimitat del pacient, tenim uns locutoris que es pot informar de forma separada, tenim uns passadissos tècnics que fa que diferenciem les zones de treball, uns boxos que estan tancats i a l’hospital vell els teníem en cortines… ens ha permès obrir nous serveis com la diàlisi, els tractaments oncològics, el fet de tenir un TAC aquí, fer noves aliances… estem treballant en nous projectes com la pediatria mediambiental…

Els serveis que ha pogut incorporar l’hospital olotí en els últims anys han contribuït a que més garrotxins puguin rebre tractaments sense haver desplaçar-se fora de la comarca. De cara al futur però, haurà d’afrontar diversos reptes per adaptar-se al model assistencial.

Carme Pastor, Directora Infermera Fundació Hospital d’Olot:  Ara mateix un dels principals reptes és la manca de professionals, això passa aquí i en altres llocs: metges, infermeres, llevadores, inclús personal no assistencial. Sí que és veritat que la tendència és millorar l’assistència del pacient al millor lloc per ell, el domicili. El fet de poder fer coses de cirurgia ambulatòria, atenció domiciliària, tractaments a casa…

Amb un cost que va superar els 52 milions d’euros, els 27.000 m2 del centre hospitalari estan pensats per a atendre fins a 60.000 persones, unes xifres a les que no s’arriba. En aquest sentit, l’equipament encara pot créixer en infraestructura i properament s’hi obrirà un quart quiròfan, noves sales de consultes externes i més box a l’hospital de dia, entre d’altres.

x