La comunitat sikh celebra aquest diumenge la festa del Guru Nanak, el fundador del sikhisme

Aquest diumenge la comunitat Sikh de la Garrotxa organitza la ja tradicional festa del col·lectiu amb una processó pels carrers de la ciutat per celebrar la finalització de la lectura del seu llibre sagrat i per donar a conèixer la seva religió a tots els garrotxins i garrotxines. De fet, la celebració compta cada any amb prop de 1.000 participants provinents d’arreu del territori.

Gussewak Singh, comunitat Sikh Olot: Començarem divendres a llegir, hi ha diverses persones que fan els seus horaris, fins diumenge a primera hora del matí. Cap a les 11 farem tot el recorregut cap al centre i a les cinc de la tarda tornarem un altre cop.

Des d’avui els membres de la comunitat ja comencen la lectura ininterrompuda del llibre sagrat, que explica com ha de ser la vida a seguir i com l’ànima pot arribar a Déu. Diumenge al matí, quan acabi la lectura, els Sikh sortiran en processó pels carrers i posteriorment conviden a tothom qui vulgui assistir a un dinar amb plats típics de la seva regió.

Gussewak Singh, comunitat Sikh Olot: Nosaltres convidem a totes les persones de la Garrotxa que poden venir el dia 17 de novembre al Firal Petit per conèixer una mica més la nostra religió.

Es tracta d’una cultura oberta i generosa que té la intenció de donar a conèixer les seves costums i tradicions.