Les empreses ‘Spirits Plus’ i ‘Mooma’ creen el primer aiguardent de poma doblement envellit

Així és el primer aiguardent de poma doblement envellit. És un licor dolç amb regust de fruites i roure i té 40 graus. Els seus creadors expliquen que és un producte digestiu i ideal per a prendre després de menjar. Un aiguardent que està creat a partir de pomes de l’Empordà de tercera generació.

Llorenç Frigola, director de Moma: Que jas no es venen perquè tenen és efectes de colro, de punxades,… i són aquestes que per processar i elaborats és ideal. I en economia circular, ara que es parla  del malbaratament alimentari, és un producte que el podem aprofitar una segona vida a través d’aquest productes.

Les dues empreses que han estat creant aquest producte són Moma, una sidreria del Baix Empordà i Spirits Plus, una empresa garrotxina especialitzada en begudes espirituoses i destil·lats gourmet. Aquestes dues han creat un licor que en el gust i el procés s’assembla al ‘Clavados’, un prestigiós aiguardent de la zona de Normandia.

Agustí Gómez, fundador Spirits Plus: Un primer procés seria, més o menys de sis mesos, que seria en barriques de roure americà. Posteriorment passem aquet producte, el tornen envellir en barriques de cherry.

Tot i que aquest aiguardent de poma no es podrà trobar en botigues físiques, es podrà aconseguir per Internet. A més, els seus creadors expliquen que diversos restaurants ja s’han interessat en tenir aquest producte únic.