El Gran Recapte d’Aliments fa una crida a aconseguir més voluntaris i donacions i revertir la tendència a la baixa dels darrers anys

El Gran Recapte d’Aliments fa una crida a remuntar la davallada de donacions i voluntaris que es va registrar l’any passat. L’organització recorda que encara hi ha gent que viu en la pobresa, i que és necessari donar-los-hi un cop de mà. L’any passat es van recollir 13.200 unitats de productes, un descens de més de la meitat del que es recollia el 2017.

 

La petita recuperació econòmica que ha viscut el país ha provocat que la solidaritat se’n ressenti. Ho alerten accions com el Gran Recapte d’Aliments, que va veure com es passava de les 29.000 unitats recollides a les 13.200 en només una edició. Així, l’organització demana per aquest 2019 un increment del voluntariat i les donacions, al veure que la tendència es podria repetir enguany. Des de Càritas Garrotxa es recorda que un 5% de la població de la comarca és pobre de forma crònica, i que hi ha una bossa d’un 10% de persones que corre el risc de caure de nou en la pobresa extrema.

Carles Oller, Càritas Garrotxa: “Hi ha com una desmobilització per part de la ciutadania, perquè es considera que no cal fer voluntariat arran de la minsa millora econòmica.”

Pel que fa als voluntaris, el Consorci d’Acció Social considera que se’n necessiten un centenar per tal d’aconseguir que la jornada central del Gran Recapte sigui un èxit. Qualsevol cop de mà és benvingut.

Imma Muñoz, regidora Acció Social Aj. Olot: “Les persones voluntàries són les encarregades d’informar sobre el Gran Recapte a les que vulguin col·laborar amb la campanya; també hi ha voluntaris al Centre de Distribució d’Aliments, i uns altres que van transportant el material recollit cap al Banc d’Aliments.”

El Gran Recapte ja s’ha iniciat amb punts de recollida de productes a tota la comarca. La jornada principal tindrà lloc el proper dissabte 23 de novembre, i des de l’organització es demana sobretot sabó, detergent, bolquers o productes d’higiene femenina, o aliments com sardina en conserva, cacau, oli d’oliva i girasol, cafè o cereals.