El Projecte Rossinyol inicia la 14a edició a la Garrotxa

El Consell Comarcal de la Garrotxa va acollir el passat divendres l’acte de benvinguda de la catorzena edició del Projecte Rossinyol a la Garrotxa. Aquest curs 2019/2020 participaran 10 joves estudiants de la Universitat de Girona i 10 alumnes de secundària de la comarca. A més de la participació dels centres educatius d’Olot, aquest any se suma al projecte l’Institut Escola Salvador Vilarrasa de Besalú.

Jordi Feu, director Projecte Rossinyol: És un projecte de mentoría, això vol dir de voluntariat, que es basa en el servei que fan estudiants universitaris a nois i noies bàsicament d’origen estranger. Fan un servei de posar un gra de sorra a la integració social, cultural i lingüística.

Les 10 parelles participants en aquesta edició es trobaran tres hores a la setmana entre els mesos de novembre a maig. Els joves universitaris que actuen com a mentors, esdevindran un referent en l’acompanyament d’aquests alumnes, i l’objectiu és que els facin participar a actes i activitats de lleure que els estimuli i els obri noves oportunitats.

Helena Bantí, estudiant Universitat de Girona: Tinc ganes d’aprendre, sobretot d’una altra persona, compartir experiències i passar-ho bé.

 

Fàtima Zahra, estudiant Institut Salvador Vilarrasa Besalú: Espero passar un bon temps, aprendre més coses i conèixer més gent d’aquí.

La capital de la Garrotxa va ser el primer municipi a participar al projecte Rossinyol en una prova pilot que es va desenvolupar al llarg del curs 2005/2006.

Aniol Sellabona, conseller joventut Consell Comarcal Garrotxa: Cal posar en valor la feina altruista i voluntària que fan els joves de la nostra comarca.

Aquest curs el Projecte Rossinyol comptarà amb un total de 139 parelles de joves a les comarques gironines, entre elles les participants a la Garrotxa.

x