El Grup de Diàleg Interreligiós d’Olot celebra el seu 10è aniversari

El grup de diàleg interreligiós d’Olot celebrà aquest any el seu desè aniversari.

L’entitat, que agrupa quatre confessions religioses que són presents a Olot, va realitzar la seva primera reunió la primavera de 2009 amb l’objectiu d’aprofundir en el coneixement mutu, promoure el respecte i organitzar activitats de relació entre el conjunt de la ciutadania, ja que el desconeixement i la incultura religiosa han alimentat els prejudicis i la desconfiança de les persones cap a les religions i les persones que les professen. Des de l’entitat, recalquen que no es tracta d’activitats de captació de fidels, sinó de donar a conèixer, d’informar i, en definitiva, d’obrir les portes a totes les persones amb inquietuds per conèixer els altres.

 Irene Vaquero, membre del Grup de Diàleg Interreligiós: Al coneix-se’ns i saber, entenem una mica el que fa cadascú. A mi m’ha vingut molt bé per conèixer una mica el món dels musulmans o els sikh. Això fa que t’apropis a aquestes persones de diferent manera, perquè són persones igual que nosaltres.

Rafel Tresserras, membre del Grup de Diàleg Interreligiós: És un grup molt plural, que recull la pluralitat d’Olot, des de les esglésies catòliques o evangèliques a la comunitat sikh o islàmica. Aquesta és la força del diàleg. Fa 10 anys que estem treballant,que volem continuar i que ens agrada fer-ho perquè pensem que podem aportar a la ciutat una manera d’entendre el món a partir del diàleg.

Per celebrar aquest desè aniversari, el grup ha programat algunes activitats com la XVI Mostra de cinema Espiritual de Catalunya amb projeccions de pel·lícules com ‘Una bossa de bales’ que s’ha pogut veure aquest dissabte a la tarda a l’Orfeó Popular Olotí i ‘Lazzaro Felice’ que es podrà veure dissabte vinent en col·laboració del CineClub Olot.

La setmana ve s’ha programat, entre d’altres activitats, una taula rodona al Casal Marià a 2/4 de 8 del vespre, on s’explicarà el perquè de la creació d’aquests grups de diàleg amb la presència de diversos experts.

 

Deixa un comentari